Frans Janssen


Even voorstellen: Frans Janssen, fractiemedewerker Heerlen Partij voor de Dieren.

Frans schrijft: Ik ben geboren in 1958, in Hoensbroek, in een van de houten mijnwerkerhuisjes. Via Heksenberg en 6 jaar militaire dienst, ben ik van de Molenberg naar Schaesberg en door naar Terwinselen verhuisd. Nadat de zonen oud genoeg waren om voor zichzelf te zorgen, heb ik een tijd in Roermond gewoond en sinds 2014 ben ik terug in Heerlen, Ten Esschen.

Heerlen en omstreken zijn mij niet onbekend.

De grote veranderingen op het gebied van klimaat, natuur en biodiversiteit vragen om onmiddellijke en sterke aandacht. Ik merk dat ik zelf grote veranderingen moet ondergaan om te zorgen dat we nog een leefbare omgeving houden voor de toekomst. Niet zozeer voor mij maar vooral ook voor mijn kinderen en kleinkinderen.

Mezelf en mijn directe omgeving proberen te veranderen en inzichten in een nieuwe zienswijze te verkrijgen, is een hele opgave maar noodzakelijk. We gaan te langzaam en zullen nog veel meer onze best moeten doen om onze omgeving leefbaar te houden. Daarvandaan dat ik graag actief meewerk om een verandering van denken bij ons allemaal te bewerkstelligen.

De basisprincipes van de Partij voor de Dieren, de meetlat voor al onze acties, zijn mij op het hart geschreven: Mededogen, duurzaamheid, persoonlijk vrijheid en vooral ook persoonlijke verantwoordelijkheid.

Ik heb zelf met veel dingen nog een lange weg te gaan maar ik ben begonnen. Ik hoop dat er veel meer mensen met mij dezelfde reis willen maken.

Alles voor een aarde die we in bruikleen hebben en met alles en iedereen, mens, dier en boom en nog veel meer, moeten delen.

Verander de wereld, begin bij jezelf.

Frans

Volg Frans op: Facebook