Nicole Laeven


Nicole Laeven (1968) is opgegroeid in Valkenburg aan de Geul, tussen de paarden en andere landbouwhuisdieren. Na haar studies heeft ze een jaar in Canada gewoond en na enkele jaren met haar gezin in België te hebben gewoond, woont ze nu weer in het prachtige heuvelland.

Als kind werd ze al vroeg geconfronteerd met de manier waarop landbouwdieren economisch worden gebruikt en daarop besloot zij al op 11-jarige leeftijd om vegetariër te worden.

Nicole: "Vijf jaar geleden kwam ik in gesprek met dierenrechtenactivisten en al snel was de keuze om veganistisch te worden gemaakt. De vele plantaardige recepten dagen uit om iedere dag weer iets anders op tafel te zetten.".

Nicole is ervan overtuigd dat de transitie naar plantaardig eiwitten de enige oplossing is om dieren en de aarde niet langer uit te buiten. “We moeten deze eiwittransitie iedere dag weer en waar mogelijk blijven aanjagen.”

Binnen het Waterschap Limburg wil Nicole zich speciaal inzetten om de hengelsport te verbieden! “De hengelsport is een praktijk waarbij vissen met een haak door hun lip uit het water worden getrokken, waarna ze weer worden teruggegooid.” Al vele jaren staat het vast dat vissen hierbij pijn, stress en ongemak beleven!

Sinds 2022 is Nicole actief lid van de werkgroep Partij voor de Dieren Limburg. In haar vrije tijd zet zij zich al jaren in voor de hulp aan zwerf- en asielhonden. Nicole woont in Cadier en Keer.

Volg Nicole op: Facebook